Akcia Malé Karpaty 28.12.2011

Akcie sa za MKCK zúčastnili: P.Herceg, J.Michalec, V.Naď, M.Šuga, Ľ. Kraic, E. Kraicová, M.Babišík, H.Gurínová, J.Antal, I.Naništa, J.Budoš, J.Nádaský,

Ako hostia: E.Antalová, Ľ.Michalec, J.Morvay, E.Morvayová, J.Neupauer + pes Sara

Naša posledná turistická akcia z plánu roku 2011 sa uskutočnila v znamení prečistiť si vianočným prejedaním unavené telá, ale aj so zámerom stráviť zase chvíľku v lone prírody. Počasie som žiaľ akosi nestihol vybaviť bolo hmlisto a slniečko sme celý deň nevideli.

Na železničnej stanici Buková z vlaku o 9.15 hod. nás vystúpilo 17 turistov a jeden pes. Zelenou turistickou značkou sme sa miernym stúpaním a dlhšou lesnou cestou dostali až k ústavu Bojková, kde sme s domácimi nadviazali čulé vzťahy a poniektorí sme si pre istotu poznačili adresu (jeden nikdy nevie).

Trochu sme si zajedli koláčov, čo zostalo z sviatočných stolov a šliapali sme ďalej až do dediny Rozbehy, kde Babulo vybavil u domáceho krčmára otvorenie tamojšej občerstvovacej stanice. Tu už bol čas na obed, tak si každý, čo si pribalil do ruksaku, aj zjedol. Pripili sme si spoločne na krajšie časy a lesnou, asfaltovou cestou sme sa cez Sokolské chaty dostali do dedinky Buková, kde sme po červenej značke Hrnčekovou dolinou opäť lesom šliapali do sedla pod Havraniu skalu (najvyšší bod túry).

No a odtiaľ sme slabú hodinku pokračovali už iba dolu na stanicu v Smoleniciach, kde v miestnom bufete sme akciu zhodnotili, na veľkú radosť nášho predsedu sme dobrovoľne podpísali aj prezenčku a vlakom sme sa vrátili domov.

Prešli sme spolu 19 km, nastúpali 530 m. Účasť turistov z Piešťanskej strany zachraňovala iba Hela Gurínová.

Garant akcie: P. Herceg