Cykloputovanie Zavar – Praha 6. – 11.6.

Cyklotrasa Zavar Praha

Zúčastnení: Marek a Edita Nižnanskí

Viac ročná túžba absolvovať cestu do Prahy na bicykli sa stala v dňoch 6. až 11. júna 2012 skutočnosťou. S plnou výbavou a v tandeme s manželkou sme sa vybrali na trasu, ktorej sme pozmenili názov z Praha Wien na Zavar Praha. Prvú etapu trasy po Slovensku sme absolvovali zo Zavara cez Bukovú, bývalú vojenskú strelnicu, Šaštín-Stráže a Kúty. Miesto na prenocovanie sme si vybrali vo Valticiach, kde sme sa na druhý deň zároveň pripojili na našu cyklotrasu vedúcu z Viedne.

Cyklotrasa Praha – Viedeň píše svoju históriu od roku 1997 -1998 kedy bolo vykonané jej kompletné vyznačenie. Pri jej otváraní nechýbal známy český cykloturista, svetobežník Víťo Dostál. Krátko na to vyšla vo vydavateľstve SHOCART jedinečná 70 stranobrožúra, ktorá je sprievodcom po celej 450 km trase. Obsahuje okrem etapových máp aj výškové zobrazenie, popis zaujímavostí v miestach kade trasa vedie a nechýbajú typy na možnosti ubytovania. V súčasnosti je trasa spracovaná aj na internetovej stránke www.prahaviden.cz.

Zopár postrehov pre prípadných záujemcov:
Cyklotrasa z Valtíc vedie česko-rakúskym pohraničím a využíva asfaltové cesty, ktoré v čase totality využívala len pohraničná stráž. Vzhľadom na to, že cesty dnes využívajú len miestny vinohradníci, tak doprava je tu minimálna a pre cyklistov sa stali rajom. Trasa vedie až po národný park „Podyjí“ rovinatým územím. Rieka Dyje sa hlboko zarezáva do terénu a tak každé jej prekonanie si vyžaduje 4-5 km klesanie a následné stúpanie. Vrcholom tohto prevýšenia, ale zároveň úžasnou prírodnou scenériou je obec Vranov nad Dyjí. Trasa ďalej vedie zvlneným terénom podobným myjavským kopaniciam do ďalšieho prírodného parku „Česká Kanada“. Aj napriek slnečnému počasiu cyklotrasa vedúca lesnými cestami nebola únavná a perfektný asfaltový povrch bol príspevkom pohody pri dlhších zjazdoch. Zhruba po 180 km vedúcich pohraničím sa cyklotrasa odráža od hraníc a vedie smerom na sever k mestám Jindřichův Hradec, Tábor, Týnec nad Sázavou až do Prahy. Aj v tomto regióne vedie trasa prevažne cestami spájajúcimi jednotlivé osady, lazy resp. cesty tretej triedy s minimálnou hustotou premávky, avšak neobchádza žiadne hrady, zámky a ďalšie prírodné pozoruhodnosti, ktoré tento región ponúka.

Za zmienku stojí perfektné cykloznačenie, ktoré vás nenechá na pochybách na žiadnom rázcestí. Jedinou chybičkou je, že sa na tejto diaľkovej trase mení cca päť krát číslo cyklotrasy. Napriek tomu ako usmernenie vám poslúži zelený znak „greenways“ na každej cykloznačke tejto trasy. Po celej trase je dostatok penziónov, ubytovaní v súkromí, takže netreba mať obavu o prenocovanie. Cyklo-sprievodca vám rozmedzí ± 10 km určite poskytne ponuku na ubytovanie a tak stačí si len stanoviť, kedy večer ukončíte túru. Dĺžka trasy vám zároveň ponúkne v jednotlivých regiónoch degustovať české pivo. V žiadnej, ani tej najmenšej osade nechýba občerstvenie a keďže som si zbieral papierové „podpivníky“ tak počet degustovaných druhov pív sa zastavil na počte cca 15.

Vstup cyklotrasy do Prahy prechádza sídliskom Chodov, ktoré je zároveň stanicou metra. V Prahe sa môžete presúvať metrom aj s bicyklom, pričom preprava bicykla je zdarma. Hoci Praha má vyznačenú sieť cyklotrás, metro vám môže poslúžiť presunúť sa rýchlo z jedného konca na druhý. Osobne som ho využil pri presune na hlavnú železničnú stanicu, odkiaľ som sa vlakom vrátil späť do Trnavy a Zavara.

Sny sú na to, aby sa nielen snívali, ale aj plnili. Ďalší sem máme splnený.

Marek Nižnanský