Akcia Častovská turistika 8.5.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: Juraj a Martin Golierovci, Jozef Michalec, Jitka Hergottová so psom, Miro Šuga, Vlado Oravec, Vlado Putera, Vlado Naď a Paľo Herceg.

Ako hosť: Ľubo Michalec

Ráno o 7:30 sme skupinka 10 turistov vyrazili na 35 km trasu (tak sme sa dohodli na prezentácii) cez Červený Kameň a Zochovu chatu na Čermákovú lúku, kde bola prvá kontrola a malé občerstvenie, potom po červenej Štefánikovej magistrále cez Hubalovú na Skalku. Striedavo sme obiehali a boli predbiehaní skupinami peších, ale aj cykloturistov všetkých vekových skupín a tiež párom osedlaných koníkov. Na Skalke jedna naša skupinka odbočila na modrú zn. cez Holind na Sklenú hutu, ostatní sme pokračovali ďalej po červenej pod Vápennú. Keďže sa nikomu z nás nechcelo škriabať na kopec, tak sme to mykli po žltej na Sklenú hutu, na poslednej občerstvovačke 12 km pred cieľom dali pivko a rýchlim tempom sme o 17:30 dorazili na cieľový futbalový štadión v Častej.

Únavu sme už spoločne celá skupina zahnali dobrým gulášom a pivom, odskúšali sme si vesty u Golierovcov v aute a dvoma autami sme sa vrátili domov. Na tomto už 36. ročníku Častovskej turistiky sa zúčastnilo takmer 700 turistov na 5 trasách (50,35,30,25 a 10 km), počasie pravé turistické, takže o rok znovu.

P.Herceg