Stretnutie na Jašteri 19.4.

Akcie sa zúčastnili: I.Naništa, D.Fáziková, P.Škoda, M.Ševčík, M.Šuga, A.Masaryková, B.Ilavská, D.Polák, P.Vrábel, M.Valovičová, D.Vrábel, H.Gurínová, J.Benedikovič, J.Michalec, J.Čavojová, D.Surovčík, E.Kraicová, Ľ.Kraic, M.Nižnanský, J.Poláček, J.Kliha, V.Oravec, J.Nádaský, I.Matkovčík, J.Budoš, M.Babišík, A.Nováková, K.Lavor, Ráno nás v Trnave prišiel na štart vyprevadiť V.Naď.

Hostia: M.Lukačovič, D.Janus, I.M.Ondrášiková, N.Oravcová, V.Mikesková, V.Kobelovský, D.Kobelovská, V.Dusíková.

Po dlhej zimnej prestávke sme opäť „oprášili“ naše 2-oj kolesové „tátoše“ a privítali nový cyklorok jazdou na Jašter. Zraz v Trnave bol o 10 hod pred športovou halou na Rybníkovej ul. Počasie bolo vcelku svieže- jarné teplota vzduchu cca 8 st. C. Našťastie ustal vietor a objavilo sa slnko ktoré rýchlo zohrievalo naše „skrehnuté“ duše. Pišťanci mali zraz pri kruhovke v cca rovnakom čase. Po tradičnom zvítaní a „štartovej“ fotografii vyrážame na cestu „odkrajovať“ prvé jarné km. Cez Kopánku ideme okolo letiska smerom na Malženice- Trakovice- Hlohovec. Na začiatku mosta do HC odbočujeme vľavo na hrádzu Váhu až prídeme k starému železničnému mostu. Prejdeme ním do HC na cyklochodník pri štadióne. Príroda okolo ožíva zeleňou a stromy sa „obliekajú“ do kvetov. Rybári pri Váhu tiež skúšajú uloviť prvú jarnú rybu. No nás čaká ešte pár km a po jazde uličkami vidíme na úpätí svahu za HC cieľ našej 1 túry Viechu Jašter.

Tu sme dnes o „čosi“ skôr ako obyčajne keďže „tradičnú“ zastávku v Trakoviciach vynechávame. Na dvore pred Jašterom nás už čakajú priatelia (-ky) z Piešťan a okolia. Akciu prišli podporiť aj hostia z KST Bezovec s V.Mikeskovou.

Úderom 12. hod. je otvorená aj viecha a tak zasadáme do lavíc pekne dostavanej terasy. Príjemná a rýchla obsluha čoskoro nosí na stoly požadované jedlá a nápoje. Rozbieha sa debata o plánovaných akciách v r.2015. Zároveň prebieha aj skúška návlekov k cyklooblečeniu. Predseda klubu navrhuje zakúpiť určité množstvo reklamných predmetov (perá a reflexné pásky s logom klubu) určené na propagáciu klubu ako aj pre darcov 2%. Spomenieme si aj na chorého Martina G. ktorému držíme palce a prajeme mu skoré uzdravenie.

Na Jašteri sa k nedelnému obedu k nám pripájajú Janči a Milan. Dnes sú v „civile“ lebo idú ešte o chvíľu na smenu do EBO. Ceníme si aj takúto aktivitu. S hospodárkou klubu „doriešujeme“ platbu členských známok za r.2015. Po obede a občerstvení nasleduje fotenie na dvore pred Jašterom. Lúčime sa s priateľmi (-kami) a tešíme sa na 2. cyklojazdu na D.Vodu. Cestami aj „necestami“ sa opäť vraciame domov. Cyklosezóna MKCK 2015 je úspešne OTVORENÁ.

zapísal: I.Naništa