Akcia Záruby

v Ne 9.9.2018 sa uskutočnil ďalší ročník výstupu na Záruby za účasti cca 60 turistov(-tiek) z rôznych kútov Slovenska.

Do prezenčky sa zapísali ľudia nielen z TJ Atom, MKCK, ale aj od Prešova, Modry, V. Grobu, TO Otlaky, KST Spartak, Dubovian, Chtelnice, Trnavy, Brezovej/p/Bradlom, Holíča, Skalice, Bratislavy, D.Stredy, Bardejova, Trebišova, Revúcej, Hainburgu.

Slnečné počasie a teplota (cca 28 st.C) v ten deň boli ozaj ešte stále letné. Oficiálny štart akcie bol od 9:35 -9:45 po príchode vlaku od Trnavy zo žel.stanice Smolenice. Ďalšia početná skupina štartovala od kostola v Smoleniciach.

Stretnutie na vrchole Zárub bolo od 11:30 do 13:15 hod. Cestou v lese sme objavili pár bedlí s ktorým sme sa pofotili. Cestou na vrchol sme stretli značkárov V.Naďa a P.Wagnera pri práci. Práve obnovovali náter značiek turistických značiek. Na vrchole Zárub panovala dobrá nálada. Ako odmenu za výstup dostal každý účastník diplom a sójovú tyčinku.

Po občerstvení, spoločnom fotení a rozhovoroch nasledovala rozlúčka a návrat domov. Opäť jedna veľmi vydarená akcia je úspešne za nami. Aj napriek pár otlakom sa dalo večer konštatovať že výstup na Záruby má svoje čaro v každom ročnom období.

Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia v prírode a ďakujeme všetkým za krásnu účasť na akcii

P.S. osobitne klobúk dole pred p.A.Rusňákovou a p.M.Chochulovou z KPT Prešov ktoré cestovali celú noc aby mohli zdolať tento kopec M.Karpát, ktorý im chýbal v záznamníku turistov…

Za organizátora TJ Atom Jaslovské Bohunice a RR KST Trnava

Igor Naništa, Radoslav Radošinský.