Akcia Dobrohošť

Cyklistika z Bratislavy po hrádzi do Vojky a naspäť do  BA

Akcie sa zúčastnili – J. Lukačovičová, M. Farkašovská, D.Fáziková, F. Martinus, J.Ščibravý, I.Kubiš, R.Miklošík, J.Nádaský, V.Trajlínek a garant akcie P.Herceg. No a tiež k záveru akcie M.Harčarík.

Na hlavnej stanici v Bratislave  vystúpilo 8 cyklistov s cieľom prežiť pekný deň na hrádzi. Chvíľu sme riešili, že až pokiaľ pôjdeme po ľavej strane hrádze Dunaja smerom na Gabčíkovo, lebo nám bude fúkať silný vietor do chrbta a naspäť to bude horšie. Padali návrhy odbočiť vo Vojke do Lehníc a odtiaľ vlakom do BA, ďalší návrh bol ísť až do Gabčíkova, odtiaľ do D.Stredy a vlakom do BA, nakoniec sme sa dohodli, že sme sa nedohodli a uvidíme vo Vojke – Kyselice.

Pod Starým mostom v Petržalke nás už čakala dvojica cyklistov (Roman a Ivan) a tiež dvaja priatelia z  BA, bývalý cyklista Ľubo a turista Julo. Rýchlo sme pokrstili môj nový e-bicykel  šampanským, dostal meno FALKO (po mojom Dunčovi) a vyrazili sme po cyklochodníku na druhú stranu Dunaja, Tam je to úplne rozbité, samé stavebné stroje, horúci asfalt, obchádzky. Po malom blúdení sme sa napojili na cyklochodník a cez prístav sme sa dostali na hrádzu.

S vetrom v chrbte sme presne na obed dorazili do Kyselice, odkiaľ nám išla kompa do Vojky o 40 minút. Vendéglo v dedinke Kyselica bolo zatvorené, v neďalekom parku sme sa občerstvili z vlastných zdrojov a potom sme sa kompou preplavili na druhú stranu Dunaja.

Po krátkom občerstvení v záhradnej reštike pri Dobrohošti sme vyrazili po druhej strane Dunaja proti prúdu aj proti vetru. Ja s Ferinom na našich e-bikoch sme potiahli skupinu zavesenú za nami až po našu známu krčmu za Čuňovom. Tam sme sa stretli s našim veľmi dávnym fanúšikom (bol na pár našich cyklojazdách) Marekom Harčaríkom, ultra maratóncom cyklistom. Ten je ale už v úplne inej dimenzii. Spolu sme dorazili na hlavnú stanicu v BA a vlakmi domov.

Paľo Herceg