Akcia Potulky okolo Smoleníc

Spoločná cykloakcia 14.8.022 v M.Karpatoch.

Na ďalšej plánovanej cyklistike z nášho kalendára sme sa stretli na stanici v Smoleniciach, bolo nás 11 ako v známej pesničke, počasie príjemné, nálada a veselo bolo už na štarte.

Vyrazili sme na Jahodník. V miestnej reštike sa Milka priznala k okrúhlim narodkám, čo sme museli trošku osláviť a popriať oslávenkyne zdravie.

Z Jahodníka sme sa dlhším stúpaním lesnou cestou dostali do sedla pod Veterlínom a potom hupákmi na rázcestie pri Brezinkách. Odtiaľ na Bukovskú priehradu, kde sme nemohli obísť bufet s vychladením pivkom a horúcou kávou.

Odtiaľ sme sa poľnou asfaltkou dostali do stredu dediny Buková, padákom dolu a za kameňolomom sme odbočili na Sokolské chaty, kde v záhradnej reštike vyhladnutí cyklisti neodolali ponuke chutných burgrov a dobrého piva.

Po občerstvení sme sa stúpaním dostali do dedinky Rozbehy, vybehli sme si pozrieť veterné elektrárne, jedna z nich je nefunkčná, uletela jej vrtuľa.

Peknou asfaltovou lesnou cestou sme klesli až na Bojkovú, kde v miestnom ústave dožívaju starí ľudia, o ktorých sa starajú rádové sestričky.

Tam skončil asfalt, čakala nás kamenná šutolina až po odbočku na Trstín pod Chripcom,a odtiaľ po hlavnej ceste sme sa vrátili do Smoleníc na stanicu.

Ďakujem  Milke a Ľubovi,Vierke, Vladovi ,Dušanovi, Štefanovi, Romanovi,  Františkovi ,Janovi, a Mirovi za účasť a veselú partiu.

Palo