Okolo Tatier

Akcia sa konala 24.5 – 27.5.2007

Účastníci: Juraj Golier, Andrej Golier, Ján Mozolák, Jozef Michalec, Dušan Surovčík, Viliam Lehnický, Juraj Poláček, Peter Hovorka s kolegom z práce, Miriam Červenková, Marek Harčarik, Ondrej Stríž, Ľuboš Slaný, Anton Gieci, Filip Gieci, Božka Ilavská, Anka Nováková, František Trnka, Pavol Herceg, Jaro Bajza, Jano Budoš, Vlado Putera, Jozef Antal, Matej Antal, Martin Priečinský, Marian Modrovský, Pavol Škoda, Štefan Škoda, Daniela Fáziková a Ľuboš Kraic.

Na túto akciu sa náš cykloklub dopravil dvomi spôsobmi. Prvá skupina šla vlakom do Liptovského Mikuláša a odtiaľ už po svojich cez Huty do Zuberca a následne do Nižnej. Druhá skupina tradiční odporcovia presunu bicyklov vlakom (Kraic, Hovorka, Budoš a Lavor) šli o jeden deň skôr. Štartovali z Trnavy po trase Hlohovec Topoľčany Partizánke Budiš sedlo Malý Šturec B.Bystrica (nocľah v Sv. Jakube) Čertovica Huty Zuberec (stretnutie s prvou skupinou) Nižná.

Samotná akcia Okolo Tatier sa konala za účasti cyklistov zo všetkých kútov Slovenska a samozrejme nechýbali ani zahraniční hostia. Šli sme už nám po známej trase cez Trstenú do Suchej Hory. Celú cestu nám lemovali mávajúci Oravčania všetkých vekových skupín. Cez Lysú Poľanu sa dostávame na Slovensko a okolo krásnej panorámy Belianskych Tatier sa dostávame do cieľa etapy, do Tatranskej Lomnice.

Na druhý deň sa jedna skupinka šla pozrieť na Sliezsky dom a večer pri opekaní špekáčikov zavŕšili túto akciu.

Druhá skupina (Kraic, Hovorka, Lavor) sa vydala hneď ráno na ďalšiu cyklotúru po ceste slobody, cez Lipt. Mikuláš, Ružomberok, Párnicu, do Terchovej. Odtiaľ cez Lutiše, Zborov, Turzovku do Makova. Tu prespala v penzióne Poľana. Na ďalší deň hneď skoro ráno pokračovala hore do Makovského sedla a odtiaľ cez krásny valašský kraj, cez Huslenky, Halenkov, Hovězí do Lidečka. Tu okolo Čertových kameňov cez Vlársky priesmyk opustili Moravu.

Ďalej pokračovali popri Váhu cez Trenčín, Beckov až domov do Vrbového, resp. do Šulekova a Zelenča.

Počasie nám celkom prialo až na malé prehánky v Žilinskom kraji.

Ľubo Kraic