Karpaty Tour 2007

10. ročník Karpaty Tour, 23.6.2007

10. ročník cykloturistického "vítania leta" sa uskutočnil dňa 23.6.2007 na Malokarpatských cestách na trase:
Štart: 8:30h od reštaurácie RELAX na Rybníkovej ul. v Trnave – D. a H. Krupá – Trstín Buková – Sološnica – Rohožník – Pernek – sedlo Pezinská Baba – Vinosady – Modra Dubová – Píla – Č. Kameň – Častá – Suchá n/Parnou – a cieľ opäť v Relaxe cca od 15:00 16:30h.

Na štarte sa prezentovalo 73 účastníkov, ktorých čakal cca 126 km okruh na cestách Trnavského i Bratislavského kraja cez dve horské sedlá ( pri priehrade Buková a Pezinská Baba). Počasie bolo t.r. ozaj priaznivé pre cykloturistiku. Po večernej piatkovej búrke a silnom vetre bolo sobotné ráno usmievavé a slnečné s miernym ochladením, čo väčšina účastníkov prijala s potešením. Lepšie je šliapať do pedálov pod mrakom, ako pri spaľujúcom, sily uberajúcom slnku, ktorého sme si už užili t.r. od skorej jari už dosť.

Cieľom akcie nie je pretekanie! Ale stretnutie sa s priateľmi v sedle bicykla, dobre si zajazdiť a spraviť aj niečo prospešné pre svoju kondičku.

Najmladším účastníkom akcie bol: Juraj Vidlička ( r.1990)

Najstarším účastníkom bol: Peter Duboš (r. 1945)

Najvzdialenejšími účastníkmi boli: Jozef Erstheim a Martin Peterka z Bánoviec n/Bebravou a Jozef Ďurjak z Vrábel.

Mužské oči potešili aj dámy: Anka Nováková, Miriam Červenková, Terézia Jakabovičová, Eva Zichnerová, Alena Kubeková, Jana Kovačičová, Zuzana Bielková, Petra Nerádová, Monika Kišová, Beáta Ďugová.

Po štarte a vyvedení pelotónu z mesta za asistencie vlastných sprievodných vozidiel (vodiči F. Krajčovič a M. Kišová), ktoré zabezpečovali okrem technickej pomoci i zdravotnú službu, sa vytvorili výkonnostné skupinky cyklistov, ktorých čakali na trase 4 oficiálne občerstvovacie prestávky – na Bukovej – v Sološnici – sedle Pez. Baba – v Častej a nakoniec v cieli akcie v Relaxe – kde už čakal účastníkov navarený kotlíkový gulášik s pivkom. Spestrením programu býva aj tradičná tombola losovaním z účastníckych štartovacích čísiel.

Po dojazde do cieľa a občerstvení bolo možné ešte posedieť pri GITARE p. Milana ĎUGU a zaspievať si trampské piesne … i TAKTO možno stráviť príjemný deň s priateľmi a naštartovať sa do letnej sezóny.