Gabčíkovo

Akcia sa konala 14.7.2007

Vzhľadom k dovolenkovému obdobiu, minulotýždňovému týždennému bicyklovaniu v Čechách a následnej potrebe venovať sa rodine a záhradám, možno teplému počasiu, ktoré predsa len radšej zvádza k vode – sa nás zúčastnilo na sobotňajšej akcii len *SEDEM STATOČNÝCH*.

V Leopoldove na stanici mi do smiechu nebolo, mobily nedvíhali možní účastníci Boža lIavská a ani Ľubo Slaný. Ostávalo mi len dúfať, že snáď sa niekto objaví vo vlaku. Keď som zbadala (Anka Nováková) z prichádzajúceho vlaku kývajúcich Božku a Paľa Vrábela, hneď mi to zlepšilo náladu. V Trnave ešte nastúpil Jozef Novosedlík s kamarátom Mirom. No a v Petržalke na nás čakal Ľubo Slaný s kamarátom Braňom.

Štartovné pivo a môže sa ísť. Počasie bolo ako vyšité na bicyklovanie. Vedľa hrádze sme smerovali ku Gabčíkovu s malými zastávkami v Čuňove – tam boli práve preteky *rafťákov* a zastávke, v Dobrohošti tam boli hody (myslím, že na predchádzajúcej akcii pred štyrmi rokmi to bolo také originálnejšie, teraz sa nám to zdalo skôr komerčné).

V Gabčíkove sme sa rozišli s Ľubom a Braňom a taktiež s dvojicou Francúzov, ktorí si to bikujú na tandeme po Európe a vydali sme sa domov na Dunajskú Stredu.

Tu nás opustil Paľo Vrábel. Takže v štvorici sme to ťahali domov. Najviac km mala zrejme Božka cez 170 km (išla až do Piešťan).

My sme si trocha naviac narobili kiláče, štrikovali sme to z Dunajskej na Sládkovičovo potom v Križovanoch na Šúrovce a Šulekovo, nie priamo na Galantu-Sereď a Šulekovo.

Akcia to bola vydarená, počasie veľmi priaznivé, možnože až priveľmi teplé, ale zimy sme si užili v Čechách. Prvýkrát, čo sa bicyklujem, nezafúkal počas celého dňa vetríček. Totálne bezvetrie. Ďakujem všetkým, ktorí si našli čas a zúčastnili sa tejto akcie.

A. Nováková