Otvorenie cykloroka 2009 – Jašter

Na prvej, „rozbehovej“ akcii sezóny 2009 nám počasie prialo, bolo priam letné, čo vyhnalo von do prírody temer každého.

Trnavská skupina MKCK mala stretnutie na parkovisku pri amfiteátri okolo 10:30 hod. Tento krát sa k nám pridali aj kamaráti so susedného cykloklubu v Hrnčiarovciach. Po krátkom privítaní a obligátnom fotení sme vydali na cestu na Jašter. Okľukou okolo Tesca sme sa po vedľajších uliciach vymotali z Trnavy a šli smerom na Malženice. Prvá zastávka nás čakala v Trakoviciach, kde sme sa v miestnom hostinci občerstvili. Pokračovali sme ďalej do Hlohovca už potrhaní na viaceré skupinky. Tá naša obišla Hlohovec po cykloceste okolo Váhu, cez železničný most sme sa dostali na okrajovú časť mesta a pokojné uličky nás doviedli až k vieche Jašter.

Tu nás už čakali kolegovia z Piešťan a okolia. Celkovo sa nás stretlo až 33 cyklistov (tiek). Keďže už bol aj čas obeda, stretnutie sme si spestrili aj konzumovaním miestnych špecialít.

Po vymenení si prvých cyklistických dojmov sme sa zase už po skupinkách vybrali každý, kadiaľ ho cyklistické srdce ťahalo. Jedni na Sokolovce a Svrbice, druhí na Sereď a Trnavu a naša skupinka tiež na Trnavu ale cez Zelenice a Zavar.

Keďže počasie priam pripomínalo leto, cestu sme si spríjemnili zastávkami v Zeleniciach na kávu a Šúrovciach na jedno „malé orosené“.

Domov sme sa dostali v poriadku a v pohode, tak dúfajme, že aj celá sezóna sa ponesie v tomto duchu.

Ľuboš Kraic