Dobrá Voda

Počasie :
Slnečné, teplo cca 20 st.C, skoro bezvetrie ideálne na bicyklovanie a veci s tým spojené – jednoducho – jarná báseň.
Priebeh :
Zraz na akciu pre „Trnavákov“ sme naplánovali na 10:00 hod pred „Amfikom“ v Trnave. Zišla sa nás slušná kopa cykloturistov aj cykloturistiek posilnených aj o partiu 4 „Hrnčiarovčanov“.

Vyštartovali sme smerom na Špačince J.Bohunice- Radošovce- Kátlovce Dechtice (tu sme mali prvú „občerstvovačku“ a stretko so skupinou „Piešťancov“, ktorí prišli tiež v slušnej zostave). Po prvej jarnej zmrzline, príp. iného osvieženia sme spoločne vyrazili do zrazového miesta, pri kostole na Dobrej Vode. Tu sa stretávame aj s ďalšou skupinkou „ Zavarčanov“ pod vedením Mareka Nižnanského a skupinkou dievčat z Piešťan pod vedením Božky Ilavskej. Keďže bol čas obeda, dopĺňame kalórie podľa chuti (pizza, klobáska, iné). Stretávame sa tu aj s našim členom Paľom Vrábľom momentálne členom dychovky, ktorá tu prišla zahrať pri príležitosti osláv výročia Jána Hollého.

Celkovo sa nás stretlo 38 účastníkov. Po tradičnom fotení a výmene nových informácií sa postupne lúčime s Dobrou Vodou, aj priateľmi a nasadáme na bicykle. Vyrážame každý svojim smerom, k svojim domovom a dohadujeme sa na ďalšej akcii.

„Trnaváci“ šľapeme lesnou cestou (vcelku slušný povrch sa dal prejsť aj na cestnom „bajku“) k horárni Suchánka – odtiaľ – cez Cerový vrch okolo súkromnej haciendy po modrej značke „C“- až na Prekážku. Cestou sa kocháme okolitou, prebúdzajúcou sa jarnou prírodou. (medvedí cesnak, záružlie močiarne, a pod) . Za Prekážkou ideme cez vyjazdenú cestu od kamiónov cez H. a D. Krupú späť do Trnavy. Skupina Ľ. Kraica sa zastavuje ešte u „Jánošíka“ a Igor ukončuje stíhaciu jazdu na „Fortune“ pri tenisových kurtoch v Trnave, aby ešte „patrične“ zhodnotili akciu ako vydarenú a bezproblémovú.

Igor Naništa & Ľuboš Kraic