Karpaty Tour 2009, 12.ročník

12.ročník cykloturistického „vítania leta“ sa uskutočnil dňa 20.6.2009 na Malokarpatských cestách po trase, ktorá bola kvôli prácam na cestách zmenená, takže vypadli z nej Suchá nad Parnou, Červený Kameň a Horná a Dolná Krupá. Takže:
Štart: 8:30h od reštaurácie RELAX na Rybníkovej ul. v Trnave – Biely Kostol Ružindol -Modra – Šenkvice Pezinok – Pezinská Baba Pernek Kuchyňa Sološnica – Plavecký Peter Buková Trstín Boleráz – Trnava a cieľ opäť v Relaxe cca od 15:00- 16:30h.

Na štarte sa prezentovalo 31 účastníkov, na ktorých čakal cca 114 km okruh po cestách Trnavského i Bratislavského kraja cez dve horské sedlá (Pezinská Baba a pri priehrade Buková). Počasie bolo t.r. ozaj nepriaznivé pre cykloturistiku. Čo sa prejavilo aj na počte účastníkov, aj na nálade.

Po krátkom rannom dáždiku bolo sobotné ráno upršané s miernym ochladením, čo väčšina účastníkov neprijala s potešením. I keď je lepšie šliapať do pedálov pod mrakom ako pri spaľujúcom, sily uberajúcom slnku, ktorého sme si už užili t.r. od skorej jari už dosť.

Cieľom akcie nie je pretekanie! Ale stretnutie sa s priateľmi v sedle bicykla, dobre si zajazdiť a spraviť aj niečo prospešné pre svoju kondičku.

Po štarte a vyvedení pelotónu z mesta za asistencie vozidiel policajného zboru a vlastných sprievodných vozidiel (vodiči: F. Krajčovič a I. Naništa), ktoré zabezpečovali okrem technickej pomoci i zdravotnú službu a za sem-tam mrholenia sa vytvorili výkonnostné skupinky cyklistov, na ktorých čakali po trase oficiálne občerstvovacie prestávky: v sedle Pez. Baba – v Sološnici – na Bukovej a nakoniec v cieli akcie v Relaxe. Tu už čakal na účastníkov aj navarený kotlíkový gulášik s pivkom. Ten dobre padol, lebo cyklisti asi od 13.hod. išli v permanentnom daždi. Spestrením programu býva aj tradičná tombola losovaním z účastníckych štartovacích čísiel.

Ceny do tomboly venovali firmy:
LOJ MAR-ELEKTRO z Trnavy- p. Jozef a Marek Loj

Bicykle- Šport- Servis- p. Bohuslav Kujovič z Trnavy

Drogéria OD Jednota z Trnavy- p. Kabátová

Vydavateľstvo TURISTA- Dr. Anna Hlatká z Piešťan

Malokarpatský cykloklub

p. Krajčovič František z Trnavy

APIMED p. Ing. Peter Kudláč

Farby- laky p. Marcel Griflík

Akciu ďalej podporili:
Trnavský samosprávny kraj,

JAVYS – Jaslovské Bohunice,

Mesto TRNAVA

Reštaurácia RELAX Trnava .

Najmladším účastníkom akcie bol: Ľubomír Ondrejkovič ( r.1985) z Vlčkoviec

Najstarším účastníkom bol: František Krajčovič (r.1948)

Najvzdialenejším účastníkom bol: Jozef Ďurjak z Vrábel

Mužské oči potešili aj dámy: Emília Kraicová, Daniela Fáziková, Božena Ilavská, Beáta Ďugová, Lenka a malá Lea z Topoľčian.

Po dojazde do cieľa mal toho každý teda dosť a premočené a skrehnuté telá zavelili každému ísť radšej pod teplú sprchu. Takže po občerstvení a tombole nebolo nálady na tradičný spev a každý sa hotoval ísť domov.

Zablahoželali sme ešte k narodeninám J. Antalovi a Ľ. Kraicovi. Nastal čas rozlúčky s 12. ročníkom a už môžeme chystať ďalší ročník (plánovaný na cca 26.6.2010).

Igor Naništa – predseda MKCK