Pruské – Vršatec

Ďalšia akcia MKCK sa konala na Vršatec. Kvôli nepriaznivému počasiu sa preložila na nedeľu. 23.8.2009. Zúčastnili sme sa na nej poskromne, traja účastníci: Jitka Hergotová, Danka Fáziková a Pavol Škoda.

Počasie nám v nedeľu prialo, ako vidieť i na záberoch. Ráno sme nasadli na vlak a doviezli sme do Trenčína. Odtiaľ sme vyrazili na Skalku n.Váhom, Nemšovú a Pruské. Cesta bola skoro bez áut. Trochu nás brzdil protivietor, ale dalo sa to zvládnuť. Po chvíli sme dorazili do Pruského, kde sme sa poriadne nadýchli a poďho šliapať 6km do kopca. Krásne výhľady na okolitú krajinu nám dodávali síl ísť ďalej. Až prišiel konečne vrchol. V dedine sme sa posilnili. Miestne Pohostinstvo bolo ešte zatvorené a tak sme sa vydali cestou popod bralá na Červený Kameň. Vychutnávali sme si 16% klesanie. Z Červeného Kameňa nás čakal asi 7km úsek po štátnu hranicu a ešte posledný kopec a už len zjazd do prvej dediny, kde sme sa občerstvili a preberali výhľady na okolitú prírodu.

Po chvíli sme sa pobrali do mestečka Brumov-Bylnice, kde sa nachádza zrúcanina hradu. Tam sme potom chvíľu pobudli a popozerali atrakcie, ktoré sa chystali pre deti ako vidieť aj na fotkách. Po načerpaní tekutín a posledných záberov sme sa vydali na cestu naspäť. Odmenou nám bol priaznivý vietor do chrbta a tak sme to potiahli až do Trenčína. Ešte posledné foto na stanici a obohatení o ďalšie kilometre sme sa pobrali šťastne domov.

Pevne veríme, že si akciu ešte zopakujeme vo väčšom počte. Tak bralá zatiaľ dovidenia.

Paľo Škoda