Bradlo 2009

Ráno v Trnave pri amfiku sa stretávame šiesti cyklisti. Nič-moc. Ostatní sa asi zľakli veľmi silného severného vetra, alebo boli väčšou, či menšou mierou ohrození práve panujúcou chrípkou. S požehnaním predsedu (ten nás prišiel len vyprovodiť, lebo mal školské povinnosti) sa vydávame do terénu navzdory silnému protivetru.

Naše cesty sa hneď v Trnave rozdelili: cestári išli po svojich po hlavnej veste na Trstín, kde sa k nim pridal po ceste ďalší kolega, my trekáči vedení Vladom Naďom rozrážame silný protivietor smerom na Prekážku. Pri Dolnej Krupej sa k nám pridávajú bratia Škodovci. Po krátkom odpočinku na Prekážke sa vydávame po cestičke jarným lesom na Dobrú Vodu. V lese už vietor nefúka, všade je vidieť rozkvitnutý medvedí cesnak; krásny balzam na dušu po krutej ceste z Trnavy. Na Dobrej Vode dáme kávičku a iné druhy občerstvenia a pokračujeme zase krásnym a hlavne bezveterným lesom na Brezovú. Stúpanie na Bradlo nás síce potrhá, ale hore sa už všetci stretneme aj s partiou (Piešťany a okolie a Hlohovec). Celkovo je nás pätnásť cyklistov. Po krátkom vymenení si dojmov z cesty zavítame aj na chatku na malé občerstvenie a vydáme sa na cestu domov. Partie sa už zase rozdelia. Jedni idú dolu do Brezovej, odtiaľ na Košariská, Vrbové a Trnavu, resp. Hlohovec, druhí cez Brezovú, Dlhý Vŕšok a Vrbové do Piešťan a niektorí pokračovali z Bradla cez lesy do Košarísk a cez Podkylavu no a potom už po asfaltových cestách až do Trnavy, resp. do Zelenča. Všetky skupinky však už viac-menej využívali silu vetra, ktorý im fúkal do chrbta.

Hoci síce fúkal silný severný vietor, počasie bolo inak pekné, slnko svietilo, výhľady boli do ďaleka. Takže sme zase ochutnali ďalší bonbónik z veľkej bonboniéry, ktorú nám príroda a MKCK na tento rok ponúkli.

Ľuboš Kraic (v zastúpení garanta)