Posádka

Zúčastnení: Ľubo Kraic, Božka Ilavská, Hela Gurínová, Vlado a Nina Oravcoví, Peter Hovorka, Juro Poláček a Vlado Putera.

Je sobota ráno 26.9.2009, nádherné počasie, na oblohe ani obláčik, 20 až 25 stupňov. Radosť sadnúť na bicykel a vybrať sa niekam. Okolo 10:00 prichádzam na parkovisko pri amfiku v Trnave a čakám a čakám a čakám… O 10:30 zavelím sám sebe a idem smerom na Zavar. Mobil nechávam v pohotovosti v zadnom vrecku v nádeji , že ešte nejaký „opozdilec“ ešte na poslednú chvíľu zavolá a ja ho počkám na najbližšej križovatke. No nezavolal nikto.

Idem smerom na Zavar a Lovčice. Tu odbočujem pri zvonici do polí a po peknej asfaltke prichádzam až do Zeleníc. Tu stretávam v protismere Jura a Vlada. Tí idú do Serede a prídu po Posádky odtiaľ.

V Šulekove prejdem na hrádzu Váhu a po nej cca okolo dvanástej prichádzam do Hlohovca. Tu je práve jarmok. Snažím sa tej trme-vrme vyhnúť. Pri kostole sv. Michala sa stretávam s partiou z Piešťan, ktorá tento krát musela zachrániť česť klubu. Lebo inak by som išiel asi sám.

Za už spomínaného krásneho počasia opúšťame Hlohovec a stúpame popri hvezdárni na vyhliadku Šianec. Tá opäť nesklamala a zase bol z nej nádherný výhľad. Je tu postavená nová telekomunikačná veža, ktorá trochu zmenila výzor tohto kopca. Cez dedinku Bojničky prichádzame do miestnej časti Posádka.

Danovu chalúpku nájdeme celkom ľahko, pozdravíme sa s domácimi a na chvíľu posedíme pri burčiaku, špekáčikoch a Anička nám ponúkla chutné slané koláčiky. Pri takomto pohostení a dobrej debate nám čas rýchlo utiekol a bolo treba sa pobrať zase ďalej, ale teraz už každý k svojmu domovu. Piešťanci šli popri Váhu smerom na Hlohovec a Piešťany, ja s Petrom sme to potiahli spolu do Serede. Tu sme sa aj my rozišli, jeden do Vrbového a druhý do Zelenča.

Všetkým nám ostala milá spomienka na pekne prežitý cyklistický deň okorenený návštevou kolegu v jeho krásnej chalúpke.

Ľubo Kraic