Katarínka 2009

V sobotu 21. novembra 2009 sa počasie nejavilo nejako zvlášť priaznivo (teplota okolo +5°C a slabé mrholenie), ale to nevadilo akcii Katarínka. Pretože to bola akcia, na ktorej sa nebicyklovalo (pravda až na jednu výnimku: Ľubo Rosa nás navštívil na svojom bicykli), ale len spomínalo na uplynulú sezónu, zhodnocovalo cyklistické nasadenie a hlavne trochu zabávalo pri dobrom guláši, lahodnom vínku a za zvuku country music, ktorý vyladili tri gitary pod prstami Milana Ďugu, Jana Budoša a Ľuba Kraica. Veď takéto dlhé sychravé zimné večery sú na to, ako stvorené.

Okolo obeda preberáme chatu od správcu a začíname sa pripravovať na večer. Dobrý gulášik pripravuje duo Janka Šugová a Vlado Naď s neustálou pomocou „smeny v kuchyni“ Ľuba Kraica. Partia pod vedením Jozefa Michalca (Herceg, Naništa, Šuga…) pripravovala drevo do krbu.

Postupne začali prichádzať ďalší členovia až nastal čas, aby sme pri praskaní dreva v krbe, pri dobrom guláši a vínku začali za technickej pomoci Mareka Nižnanského (notebook s premietačom) prezerať si fotografie z našich tohtoročných akcií. A veru mali sme čo pozerať a mali sme sa čím pochváliť. Veď tohto roku, dá sa to tak povedať, čo akcia, to krásny zážitok. Vďaka dobrému nápadu garantov mohli vzniknúť také akcie, ako napr: Filipovské údolie, Lednicko-valtický areál, Javorníky, Luhačovice, Čičmany, Orlice, Pieniny, Zlatnícka dolina atď. Nie je možné všetko vymenovať, ale je vidieť, že náš klub cyklisticky žije a spája nás spoločná diagnóza – láska k bicyklovaniu.

Na chvíľku nás prišla navštíviť aj naša klubová cyklistická rodinka Tóno Gieci s Lenkou a malou Leou, ktorá na prvú tohtoročnú akciu prišla ešte v maminkinom brušku, teraz už na nás hľadela svojimi malými zvedavými očkami.

Okolo polnoci sme navštívili, ako už tradične, kláštor Katarínka, kde sa za pomoci dobrého vínka množstva aktuálnych vtipov rozprúdila celkom dobrá nálada. Tá pokračovala aj po návrate na chatu za hrania gitarového tria, spevu trampských piesní a tanca až do štvrtej hodiny rannej.

Takže dobrý cyklista sa okrem bicyklovania musí vedieť aj dobre zabaviť. A to členovia MKCK na akcii Katarínka rozhodne dokázali.

Teraz nastáva obdobie kľudu, ale využime ho na tvorenie nových „cyklistických nápadov“ veď bicyklovanie po našej krásnej prírode, to je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie.

Takže do toho, priatelia!

Ľubo Kraic