Predsilvestrovský výstup

Z MKCK sa zúčastnili: Naď, Kraic, Kraicová, Naništa, Michalec, Budoš, Herceg, Hovorka, Ilavská, Putera a Poláček.

V nedeľu 27. decembra 2009 Malokarpatský cykloklub ukončil tohtoročnú sezónu poslednou svojou poslednou plánovanou akciou.

Hoci sme vstávali skoro ráno, dobre nám padlo po sviatkoch a permanentnom prejedaní trochu sa vyvetrať v zimnej prírode. Trnaváci prišli pol šiestym vlakom do Piešťan a tu sa streli so domácou skupinkou. Ďalej sme pokračovali autobusom do Modrovky, odtiaľ pešo do Lúky. A tu sa stretávame s poslednou partiou, ktorá prišla na autách. Odtiaľto už všetci spoločne po turistickej značke smerujeme k hradu Tematín. Stúpanie dá zabrať, ale neprší, blato je celkom v norme, takže sme v pohode za chvíľu hore na hrade. Výhľady sú celkom pekné, takže môžeme sa aj trochu kochať. Ďalšie kroky vedú smerom na Bezovec. Cesta je síce trochu vlnovitá, ale výšku moc nestrácame a sem-tam máme výhľad do údolia. Na Bezovci nie je po snehu ani chýru, len veľmi úzky pás technického poprašku, ktorí využíva len hŕstka lyžiarov. Odtiaľ sa spúšťame dolu do Hrádockej doliny, kde sa zastavujeme na chate nášho kamaráta Rasťa Mocku a dobre nám padne malé občerstvenie v podobe hriatej slivovičky a nakrájanej klobásky.

Ďalšia cesta pokračuje už len po rovine do dedinky Hrádok. Tu v miestnom hostinci akciu patrične zhodnotíme. Autobusom sa dovezieme do Lúky, kde sú zaparkované autá našich šoférov. Máme šťastie je trochu ešte voľných miest, takže všetci sme nakoniec dovezení: niektorí do Piešťan a niektorí až do Trnavy.

Nastáva čas rozlúčky, ale nelúčime sa nadlho. Veď nastávajúca sezóna sa nezadržateľne blíži.

Ľubo Kraic